Feberyra

Tillbaka i skåne. Efter sex timmar på en buss, en resa som vanligtvis brukar vara uthärdlig, men med separationsångest, 39 graders feber och en rinnande näsa var den allt annat än behaglig.

Men under dessa sex timmar har ju tankarna hunnit vandra en del, jag blir något utav en hobbyfilosof någonstans efter Boxholm...så här kommer ett försök till en sammanfattning av feberyran runt Gränna...



till min speciella
jag vet att jag sagt det förr, att du förvånar mig och gör mig glad. Jag har alltid tyckt om passionerade människor, men även i den kategorin människor finns det en skala. Det som slog mig när det gällde dig från första början var att du var ödmjuk, du hade aldrig något behov av att visa dig störst. bäst och vackrast, du bara va. Jag vet att jag sagt det förr - men den ödmjukheten gör dig bara större, bättre och vackrare än alla de där "jag-måste-bevisa-att-jag-är-bäst-jag-måste-höras-högst-och-synas-hela-tiden"människorna.
Du gör mig stolt, du är fin och speciell.....

krya på dig mitt hjärta....fryser du så ska jag försöka värma dig så gott det går med 40 mil mellan oss...

♥puss♥


51506-151

nu ska jag sova, tenta tidigt imorgonbitti, och då vill jag vara frisk!

Separationsångest

sista kvällen i Norrköping och jag måste erkänna att tårarna redan runnit....är nog SÄMST i världen på att säga hej då....helt otroligt hur ont i hjärtat det gör, särskilt när det är nära avresetiden...

"Började" dagen vid 06.40 då en tröttis kom in genom dörren och kröp ner i sängen, efter lite hostande och snörvlande konstaterade vi att sjukdomen var nära, sen somnade vi (önskar att jag kunde säga "nära, nära" men det är för varmt under täckena för det...så vi får nöja oss med att hålla handen).
Sov sött till 09.30 då jag smög upp och gjorde mig iordning, hade ju bestämt dejt med pappa.

51506-150


Med Jessica som sällskap i örat gick jag ner på stan och tänkte hoppa på en spårvang (jo de har såna här!!). Träffade varenda fyllo Nkpg har att erbjuda, ett av dem stod brevid mig vid hållplatsen och frågade tre ggr i minuten om spårvagnen kom snart....vilken tur att jag har sån service anda!

51506-149


Kom till pappsen, blev försedd med handskar, vandrade till lunchen och åt god, sprödbakad fisk....mys med pappa! va riktigt kul att se var han springer omkring på dagarna, känna lite på stämningen och få lite koll på vilken roll han har på sitt jobb. Måste stolt konstatera att hans kollegor respekterar honom, samtidigt som han inte är svår att skratta och skoja med.....min pappa är den bästa!
Jobbigt att säga hej då till pappsen....kunde nog räkna både en och två tårar på vägen därifrån...

51506-148



Hoppade på spårvagnen igen, hoppade av inne i stan, köpte mat till tröttisen, kom hem, njöt av hur glad han blev och fortsatte vårt Twin Peaks maraton. Önskar vi hann se klart alla avsnitt nu, men det är väl ytterligare en sak att längta efter....woho.....

51506-147


Sov någon timme, vaknade av att det var sjukligt varmt, två täcken, två kroppar tätt intill varandra och myskläder på.....HOT!

Beställde kinamat och gick för att hämta den.....alldeles förträffligt gott!

lovley....

imorgon går bussen till Hbg....

I rock!

sitter och flummar med någon sorts arbetsansökan inför sommaren, alltid lika svårt att skriva nått som höjer en själv till skyarna samtidigt som man lite snyggt ska vara ödmjuk.....utmaningar är väl underbara!?

R är och "jobbar", dvs han har killgruppen och de är på bio, snart kommer han indundrande genom dörren och sen ska han jobba natt, vilket oundvikligt betyder att jag får sova ensam (Picasso räknas tyvärr inte här).
Har försökt plugga idag och faktiskt avverkat en bok, har två böcker kvar att plöja och kommer säkerligen hinna med i alla fall en av dem innan jag somnar i kväll.

Imorgon ska jag ta spårvagnen till pappas jobboch sen ska jag äta lunch med PappaMonster, vilket ska bli kul, Har inte varit på hans jobb på läänge, mys!!

Har förövrigt inhandlat den coolaste vårjackan ever.....I rock!

vill inte åka härifrån....alldeles för mysigt att få rå om P och R, alldeles för underbart att vakna och få kramas....och att ha nån som lagar mat åt en....lovley!
Att ha pappa och mamma nära och Lella endast en halvtimme bort....lovley!

sorry axel... här kommer en uppdatering!

just nu sitter jag framför datorn hemma hos R, han står i duschen och vi ska snart laga mat. Åkte från fem plusgrader i Hbg till det kallast h-vetet på jorden...inte bra!
Men pluggandet går bra trots kylan, får massa mys och närhet....tro mig jag klagar inte!

Hittade delen till min hårtork hos en intet anande R....som tyckte sig ha letat efter den....hmm virrigare pojke får man leta efter!

Ikväll ska jag få se raringen spela trummor i replokalen, tydligen är det nya PA:t så grymt att jag bara måååååste få höra....och eftersom jag är så snäll hänger jag glatt på (hmm inte alls kul att se pojken spela trummor, inte alls sexigt...nä då;) !)

Dags för käk här i Nkpg...

vad gör du?

har-ingen-slagkraftig-rubrik-och-får-inte-lämna-den-blank-så-ni-får-nöja-er-med-det-här

så har ännu en söndag, och därmed en vecka, gått till ända....niiice!
Har faktiskt varit mitt effektiva jag idag! Good girl!
Släpade min förslappande kropp till stattena, handlade mat och hämtade ett stooort paket från buzzador, det va tungt att släpa hem det, men superkvinna som jag är så gick det vägen det med.
Väl hemma började jag på min seminarie uppgift (är väl medveten om att jag enligt planen skulle gjort den i fredags....men icke!), lyckades baka bröd (DUTTI!!!) och pratat med R, Jessica, mamma och Lella....skulle vilja klappa mig själv på axeln och blinka menande med ena ögat...men jag orkar inte gå till spegeln...

Lella, min söta, fina tjeja, var lite kärlekskrank idag, så vi har pratat bort massa timmar....jag va nog lite krank jag med - så några skratt satt fint....vet inte vad jag skulle göra utan min tös - men det vet ni redan!

Imorgon blir det
-föreläsning 10-12
-kopiering av papper och låna böcker, läsa artiklar till tentan 12-15
-tvätta 15-18
-städa 15-18
-packa 18-20

fullt upp....men det är bra...brukar klara av att vara effektiv, tror det ligger i släkten..

tror för övrigt att tomtar, eller "lånare", har intagit min lya...först försvann pincetten och nu har munstycket till min hårtork konstigt kommit på villovägar....hmmm!


nu ska jag kolla på programmet om "dirty jobs".....lovley!

Triss i Lella

skulle precis tömma kameran då jag hittade dessa bilder tagna förra helgen i Norrköping......

51506-146

"Hmm...var har du snott de här?"

51506-145
"Haha....jaha!"

51506-144

"OOOOOOrup!"

KattisKlumpeDuns

Så var det dags för handledning. gänget är på väg upp för att möta Filippa och blända henne med vår briljanta idé!
Vi går i trappen och småpratar (klubben-för-inbördes-beundran) och jag har mina kalla händer i fickorna på västen....efter som jag inte är den smidigaste av oss snubblar jag till i trappen, lyckas inte få ut mina händer för att ta emot mig och ramlar pladask....haha vi skrattade nog gott allihop....och många funderade nog över vad jag druckit innan jag gick till skolan den dagen. Hur som helst så får jag nog ta över Jessicas roll som smurf nu, har på känn att det kommer dyka upp ett och annat blåmärke över helgen...


Filippa blev bländad, jag har inte slutat frysa....så nu blir det stora, fluffiga, rosa tofflor på och TV mys. Ska vara flitig student senare...promise!


vinkivink!

*PUH*

Det verkar onekligen som om alla tagit min "nyheter" med ro, ingen som tycker sämre om mig för att jag "kommit ut ur garderoben", verkar snarare tvärt om...hmm får fila på fler hemligheter att delge er så är jag kanske snart allas kelgris! ;-)


Idag är det dags för hadledning inför essän som vi ska skriva, inte mycket som kommer bordläggas idag, utan det blir nog snarare men diskussioner om frågeställningar och annat.
Har en seminarieuppgift att skriva i dag och sen är det helg, har iofs rätt mycket att plugga i helgen med har lovat mig själv att läsa hälften av artiklarna i kompendiet...inför tentan!


Tror jag har feber, har frusit hela natten, trots mitt supertäcke och rejäla myskläder.....men här finns ingen tid att spilla....vissa saker måste bara göras...

nåja, puss på er sötnosar


Nu ska vi ut på tigerjakt..


okey, jag har ett erkännande, något som kanske kommer göra er förfärade, få er att gråta eller kanske till och med få er att le lite granna:


JAG ÄLSKAR MORATRÄSK!!!


något som mina små föräldrar kan intyga då jag hoppat runt till ett gammalt kasettband i deras kök med jämna mellanrum....


*puh* då vet ni....


hjärtat - hoppas du inte slutar tycka om mig nu......

Alla hjärtans-dag

Hatar att älska den här dagen, för nio ggr av tio ligger den som en klump i magen....

Somnade alldeles för ensam igår, men kände mig inte alls ensam när jag vaknade....för ♥någon mycket speciell♥ hade tänkt på mig tiiidigt på morgonen och skickat världens sötaste sms - så blev den här dagen jätte bra......


att så lite kan ge så mycket....gjorde mitt hjärta varmt, satte ett leende på läpparna och fick mig att somna om så gott....goood boy! ;-)


stor kram till alla mina vänner idag - ni är värda allt!


51506-143 51506-143

Grattis!!

Stort GRATTIS på födelsedagen önskas världens nyaste 25åring!

51506-121

Sötaste "russinet" !

Stora pussar och kramar ♥ K

...down under....

Så är jag tillbaka i Skåne igen....sjukt hur det känns som om tiden står still.....oron sitter i kroppen. Saknar mina små änglar där hemma, tryggheten.....saknar den...


Människor förvånar mig, om och om igen, på gott och ont......tappar hakan ibland...så illa är det.....är alldeles förundrad över prioriteringar och reflektioner.......totalt paff....



Jävla skit, nu vill jag ju se fortsättningen på Heroes....(fast det kommer jag aldrig att erkänna!!)

Jag gör mitt bästa för att våga gå den svåra vägen, för att våga lita på dig och på mig själv i din närhet....hoppas du ser. Jag försöker ge oss den tid vi båda förtjänar, för vi förtjänar mer än så här.
Letar efter min tillit, letar efter mod, vill ge det till dig.......jag tror du förtjänat det...och gör du inte det så är det bara att börja nu ;-)

jag är trött och lite ledsen, ska inte klaga, jag har så mycket av värde i mitt liv....

Time to go back...

har alltid lidit av sjuk separationsångest, hela min kropp gör uppror när jag ska säga hej då på obestämd tid.
R har gått till jobbet, så klart, lämnade min drömmandes om vinst av miljoner så jag kunde ringa hans arbetsgivare och hyra in honom som anställd hos mig - åh! lovley!

Dags att bege mig ner till skåne, fast hela min varelse vill stanna här och gosa med Picasso, får försöka tro att avståndet gör att jag uppskattar min tid med R mer....och att vi bygger nått annat med hjälp av alla timmar i telefon.

Helgen har bestått av mat, ätande, filmtittande, mys med Lella (som förövrigt gjorde tummen upp för R), festande med makalösa människor, underbar hudkontakt och många timmar i duschen!

Trivs som fisken i vattnet, trots att min dramatiska sida kommer fram ibland, sorry!

Dags att packa lite, äta lite och sen se hur bra det går att gå ner till station alldeles ensam :(


puss på er alla nkpgbor, lkpgborg och grottefolk....you rock!

skånetöserna...ni är anledninge till att jag överlever där nere, ledsen att jag inte är världens roligaste just nu....men orken finns inte riktigt!

Lördag i Nkpg

Först - ett stort grattis til Axel på 25års dagen....dags att bli russin!


Idag var det tänkt att vi skulle soooova länge, igår åt vi gott och tittade på en film som faktiskt var riktigt bra...children of men hette den.....rekomenderas!
Trots den planerade sovmorgonen vaknade vi vid halv nio och myste hela morgonen....lovley!

R har dragit iväg på dop och lämnat mig alldeles ensam i lägenheten, Picasso är ju iofs här....
Snart kommer min Lella ringa så ska jag ner på stan och träffa henne, sen kommer R och J och möter upp oss (hoppas jag iaf), vi kommer nog fika lite...

Ikväll blir det födelsedagskalas, vilket ska bli jätte skoj, men nervöst, har ju aldrig festat med R förut....en baginbox är inhandlad (tack pappa!) och partyhumöret är på topp...vad kan gå fel?? (vill inte ha förslag)


Puss på er...särskilt stor puss till mamma och pappa....nu är bäst!

Framme!

Efter en sex timmar lång bussresa, med gubbar som fes, folk som pratar alldeles för högt, mer vinter ju länger norr ut jag kom och stela ben, kom jag äntligen fram till Nkpg.

En frusen kille i stor jacka kom och mötte mig, och sen var det bara att knata hemåt i kylan (dock med idel leenden på läpparna!)

Kom innanför dörren och det kändes som om jag aldrig åkt härifrån, Picasson stirrade på mig med sa iofs inte ett knyst först, lgh såg likadan ut (jätte fint städad!) och maten var redo för tillagning!

Myste nått fruktansvärt och insåg hur UNDERBART det är med kroppskontakt.....vad har man annars huden til!!?!?!

Mitt hjärta gick till jobbet tidigt imorse, stackars liten, jag fick sova vidare, har pratat med min Lella om lättnaden och snart ska jag träffa mina monsterföräldrar.....MYS!

Resorb, vin och frimärke står på listan!

Axel- ingen glömmer din födelsedag! Hoppas du har det mysigt med din Hanna




allt ordnade sig...är lättad,. mest för din skull, men också för min egen....bryr mig alldeles för mycket - jag vet....kalla det svaghet, jag försöker se det som styrka!

woho!

dags att bädda sängen, packa det sista och sen i väg till skolan.....



bussen går 12.45.....woho!

Onsdag!

jag är så sjukt produktiv!!

Idag har jag:
- hjälpt Carro med bloggen
- lagat mat så jag har tre måltider att avnjuta utan matlagning
- börjat packa
- skrivit en inlämningsauppgift om hur mat och ätande är medskapare till vår identiet


Idag ska jag:
-tvätta
-dammsuga
-torka golv

-packa färdigt
-tvätta håret

Måste bara få vila lite......sängen är sååå skön och då håller jag värmen lite bättre med!


tjo på er mina söta!


ett svar kanske...

Hittade det här...





                                             
http://www.straightdope.com/classics/a991126.html




kanske ger det oss lite svar iaf!


Återigen en fråga...

...är det nån som vet varför, när alarmet ringer på morgonen och man trycker på snooz så snoozar man i nio minuter i taget?

Finns det någon vetenskap bakom nio minuter??





Kattis vill veta!

Nä, mår rätt bra!

Har insett att det möjligtvis verkar som om jag är väldigt deppig just nu, men det vore nog en överdrift....
har alltid sett skrivandet som min egna terapi, mitt sätt att släppa på trycket och förstå mig själv. Det som skrivs behöver nödvändigtvis inte handla om specifika personer, utan ibland om människor i allmänhet (eller folk som R skulle säga). Ofta handlar texterna om mer än en person, ibland handlar det om ingen, och ofta är de extremt självcentrerade, tror ni vet när ni ska känna er träffade, hoppas ingen tar illa upp....

all kärlek.....
                         ///K

vill du berätta?

Tala om för mig vad man gör när orken inte räcker till.......när ord är överflödig, och de enda som möjligtvis kan räknas är de rätta.....
Behöver kroppskontakt, när min egna kropp strejkar behöver jag någon annans trygga andetag, någon som viskar i mitt öra, någon som bär mig när mina ben inte längre fungerar....

Tala om för mig vad man gör när det ältats hål i huvudet på en så länge nu....när ord snarare sårar än något annat.....
Behöver inte alla ord med o- behöver de som slutar med ! så enkelt är det...hur ska jag annars förklara det....

Tala om för mig var min rädsla kommer ifrån......och var den gömmer sig när jag är stark och kan krossa den.....
Alla skyddsmekanismer som kickar in, nästan som på beställning, med enda skillanden att beställningen aldrig är gjord.....jag vill inte ha dem, vill inte känna dem, vill inte känna igen dem....

Min tjej säger att det är naturligt, att jag egentligen är starkare än väntat och att jag borde kräva förståelse istället för att ge min till de som inte ser......min tös säger mycket, och det mesta går rakt in i hjärtat.....hon gör mig stark, hon ger mig trygghet, för hon kommer alltid finnas där.....

Våra liv befinner sig i ständig rörelse, och jag har ingen aning om var jag kommer hamna, kan inte se slutet på vägen, minns inte var den började....

Sorg i mitt hjärta, över allt som går förlorat........jag saknar så mycket av det som jag valt bort, skulle aldrig gå tillbaka, men visst saknar jag det trygga...

Vill inte ha mer drama, mer kaos, fler kritiska punkter, sanningensögonblick......det tär på mig, det raserar min värld och mitt mur på en sekund, så måste jag bryta ihop för att orka bygga upp det igen...
Ge mig det enkla och sanna, analysera mig inte, så analyserar jag inte dig, ge mig närhet och kärlek, älskar mig, men be mig inte om ettiketter....har slängt dem för länge sen.....
Lita på mig, för av någon anledning har jag alltid kunnat vara starkare för andra än för mig själv......jag jobbar på att hitta tilliten, men jag letar, och jag vill ge den till dig.....dina ögon har sagt att du förtjänar den...

säg mig vad jag är, aldrig vad jag inte är.....för hur ska jag annars inse......?



Din soffa, din musik, så fruktasvärt länge sen......mina tårar rann då....minns du?

"I know I let you down
Again and again
I know I never really treated you right
I've paid the price
I'm still paying for it every day

So maybe I shouldn't have called
Was it too soon to tell?
Oh what the hell
It doesn't really matter
How do you redefine something that never really had a name?
Has your opinion changed?

Because I don't know you anymore
I don't recognize this place
The picture frames have changed and so has your name
We don't talk much anymore
We keep running from the pain
But what I wouldn't give to see your face again"


Du finns i mina tankar.....oroar mig, tänker....

... .... .....

Nu har jag behövt distrahera tankarn och bestämde mig för att ändra om lite...är inte nöjd....men orken tog slut......forgive me...

Plugghästen (?)

sitter i skolan och gör mitt bäst för att vara produktiv, hmm eftersom jag sitter och skriver blog så kan vi ju alla konstatera hur bra det går....

imorse hittade jag inte min pincett....hur *** kan den ha försvunnit? letade ÖVERALLT!!! med jämna mellanrum suckade jag över mig själv, för vad skulle pincetten göra i verktygslådan (som aldrig öppnas) och hur skulle den hittat dit (den står uppe på min garderob och jag är inte mer än ett halvt äpple hög), men mellan mina suckar insåg jag att när/om jag hittar den så lär det ändå vara på det mest oväntade och puckade stället man kan tänka sig.


Solen skiner i skåne och det är väl skönt, men allt jag vill är att sova....mest för att tiden ska gå fort..


Pratade bort halva natten, Lella ringde och vi var de västa kvinnogrisar ni kan tänka er. Usch, ibland är det tur att ingen hör så vi pratar...men himla kul är det....det skrattas mycket, "karlar" sägs många gånger, tårar rinner av skratt och sorg, dialekter blandas och behåring diskuteras....det är sjukt kul och jag kan inte tänka mig en bättre vän...

vi är dumma, onda, kärleksfulla och snyggast i världen....men man FÅR!!!

Älskar dig gumman!



nä dags att iaf se ut som om man pluggar och har motivationen....önskar jag kunde börja packa nu, men mamma säger att det får man inte...dagen innan (?) eller nått sånt....la två par strumpor på resväskan förra veckan, pch det va att gå över gränsen....tydligen...



over and out....


(röv är nått man skiter med, stjärt är nått fint och stuss - ja vad är det???)


Det är nu som livet är mitt...

...jag har fått en stund här på jorden....

Jag borde veta bättre nu, än att sitta med lampan släckt och med hörlurar på, jag borde sluta svara i telefon, alltid visas som offline på msn och bara hälsa på de jag känner väl.
Ibland tror jag att jag borde skydda mig själv bättre, men det har jag aldrig varit bra på...

jag ville skriva "fan fan fan....." och du hade förstått, men jag förmådde inte......det gick inte....

I'm known to walk alone but I'm alone for a reason....

funderar ibland på att släppa in nån, på att verkligen berätta, men det är svårt, för hur litar man igen?
hur belastar man de man älskar med sånt de aldrig vill höra?

jag ville viska att allt skulle bli bra, men den här gången kan jag inte säga det.....

....det är ändå vägen jag valt....

vi växer upp, ingen av oss är 15 längre, och det, om nått, är skrämmande. Helt plötsligt är det många mil mellan vänner som setts varje dag, helt plötsligt tvättar inte mamma mina kläder längre, helt plötsligt är 15 mil nära...

vågar man någonsin satsa, eller finns tvekan alltid kvar? måste man tvingas dit.....?

...antar att vi alla bär våra historier och att vi alla har svårt att släppa in människor, att vi alla sårats dödligt, att vi alla tvekar....folksjukdom?

du skulle säga att jag har sjukdomsinsikt, men vad hjälper det om botemedlet är värre än symtomen?
pest eller kolera?

tror inte det är enkelt, tror inte du vet allt, tror inte du sover gott, tror det snurrar för dig som det gör för oss andra.....lovade att finnas här, och det kommer jag försöka vara.....lovar dig att göra mitt bästa...

trodde ett tag att du inte fanns, att du var min prins som bara fanns i fantasin....men du finns faktiskt...

tröttheten har tagit mig ur spel, har satt mig i sängen och tagit min hunger.....minns hur det var när allt tog slut och därmed började- hur hunger var en underbar känsla som tog över allt...som slog ut sorgen och saknaden....hur den välsignade mig under så lång tid....för den känslan hade jag svar på.....

bortlängtan eller hemlängtan....vet knappt vilket som är vilket längre.....vill vara i dina armar....hemma eller borta? you tell me!

jag är intelligent, jag har insikt och överseende, jag har kärlek och ork.....starkare, bättre , smartare... Kattis-07

söndag......en dag att pausa....vill att tiden ska gå nu, vill åka till dig......för fy va jag är less på det här stället....vill skratta högt, dansa snabbt och gråta med min flicka....vill sova nära min prins och välsignas med glömska....om så bara för en kort stund...





kan inte säga nått, kan inte ge råd eller vara starkare än så här, det måste du förstå......det berör inte mig, men fy fan så det berör mig.....fan fan fan....såna chanser kommer en gång bara, aldrig att de kommer två...

Let me know....

om jag tänker efter så borde det finnas läsare här som läst/läser i:
-Visby
-Jönköping
-Göteborg
-Norrköping
-Linköping
-Lund

och möjligtvis fler städer och ställen....nu undrar jag om ni applåderar efter varje föreläsning eller om det är ett fenomen som endast finns i lilla Hbg....?


let me know!


Vad ska du göra på lördag?




Här kommer ett hett tips om underhållning på lördag:

General Wu spelar på Skylten, Linköping lördagen 3/2 kl 19.00



jag kan inte gå - tycker ni borde gå dit åt mig...ta många bilder!

Hjärtklappning

mitt lilla hjärta har inte velat samarbeta idag, har inte kunnat slappna av, har haft hemska drömmar, hjärtklappning och obehag hela dagen. Inte riktig panikångest men nära nog....
Ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla om jag ska ta tabletter för de här eller bara låta det vara....rådet var att ta tabletter om det var obehagligt.....så nu ska jag peta i mig små vita pillar...tycker inte om det alls.
Nästan mer ångestframkallande att ta dem, och känna sig sjuk, än att strunta i dem och känna ångestkänslan....

vill inte vara med om det här, orkar inte med det....vill bara kunna slappna av och ta det lugnt....varför förstår inte min kropp det?!?!?

fan!


annars är allt bra, varit ledig idag, följt med Jessica på ett litet ingrepp, köpt lite godis och städat lite i badrummet...

dags att ta tjuren vid hornen, fylla ett glas med vatten och ta de här pillren - fan!